Janbanan.net Startsidan Valet 2006 Moderaterna Centerpartiet Folkpartiet Kristdemokraterna Rena lögner Fattigdom Brottslighet Kulturen Nedläggningar Arbetslöshet Internationellt Sjuk Resultat Bättre och bättre Tillväxt Jobbavdraget Min Blogg

Kristdemokraternas värdegrund

Konservatismen

Monarki, med inflytelserikt parlament. Verkar för gamla värderingar och ett behållande av gamla institutioner.

Värdekonservatism

Kristdemokrati

Praktisk politik

Min åsikt

Kristdemokraterna påminner om ett parti där man helt har övergivit sin idépolitiska grund. Genom hyckleri och rena lögner försöker de att skaffa sig väljare. Man ondgör sig över att världen förändras och de gör allt de kan för att bromsa utvecklingen mot ett modernt samhälle där alla har lika värde.

F-skattsedel till alla unga, vad är meningen med det? Ska ungdomarna vara tvungna att sälja sig till billigaste pris på arbetsmarknaden? Ska de vara något slags B-lag på arbetsmarknaden som står där med sin F-Skattsedel i handen inför arbetsgivaren och bjuder under varandra för att få ett arbete?

För den som så önskar, går det att ansöka om F-Skattsedel och sedan starta företag i dagens Sverige. Det är inte svårt eller krångligt. Hälften av vinsten går sedan till försäkringar och skatter. Men jag tycker att det ska vara bärkraftiga företag som ger ägaren en dräglig inkomst.

Sedan är man emot att människor arbetar heltid och att arbetslagstiftningen hämmar flexibiliteten. De föreslår att vi som är arbetstagare ska vara flexibla och komma springande när vi behövs och gå hem när det inte finns något arbete för tillfället.

Det innebär att du kanske arbetar två timmar på morgonen för att sedan vara ledig utan lön i tre timmar för att sedan arbeta en timme igen. Sedan ledig utan lön i tre timmar och återigen en halv timmes arbete. Arbete under dygnets alla timmar utan möjlighet att välja själv. Det är tydligen meningen att du ska komma springandes med andan i halsen så fort chefen tycker att du behövs.

De är i grunden ett konservativt populistiskt parti som lockar väljare som vargen lockade rödluvan till sig. Genom att ikläda sig en annan snällare klädnad.

Citat från Wikipedia om populism:

”Kännetecknande för populism är att det rör sig om politik med förenklade lösningar som tilltalar personer som är dåligt insatta i olika frågor, ofta används ”sunt förnuft” som argument för åsikterna. Typexempel är krav på högre straff eller att skylla lägre *socioekonomiska gruppers situation på deras *etnicitet.”
Referenser
Populism
Kristdemokraterna på Wikipedia
Kristdemokrati på Wikipedia
Kristdemokraterna

* Förklaring. För muspekaren över ordet.