Janbanan.net Startsidan Valet 2006 Moderaterna Centerpartiet Folkpartiet Kristdemokraterna Rena lögner Fattigdom Brottslighet Kulturen Nedläggningar Arbetslöshet Internationellt Sjuk Resultat Bättre och bättre Tillväxt Jobbavdraget Min Blogg

Fattiga i Sverige

Barn i Fattigsverige

I Sverige har vi idag hundratusentals barn som räknas som fattiga. De bor i familjer där föräldrarna har så låga inkomster att de har svårt att försörja sig. Det kan vara föräldrar som har en lön som är väldigt låg, har skadat sig i arbetet eller har någon annan sjukdom. Till de fattiga räknas också de som får socialbidrag. Deras inkomster är så låga att de inte alltid har råd till mat, utan de själva och deras barn, får ibland gå hungriga.

Dessa människor som förtvivlat kämpar för att få en dräglig tillvaro är de som enligt de borgerliga partierna ska motiveras att ta ett arbete. Motiveringen ska ske genom att de blir ännu fattigare. Borgarna tror tydligen att en mamma som bara har gammalt bröd eller nudlar att ge sina barn till middag, behöver mer motivering.

Jag vill inte tro att borgarna är så cyniska att de vill att hon ska vara så förtvivlad när hon ser sina barn fara illa. Att hon gör vad som helst för att skaffa dom mat.

Men det är väl på detta sätt som vi kommer att få fler prostituerade och kriminella i Sverige. De rekryteras från förtvivlade människor som tar till desperata metoder i sina försök att försörja sig. Många människor som drabbas av fattigdom och elände kommer också i sin förtvivlan att ta till droger och alkohol för att dämpa smärtan. Jag kalkylerar med en tiodubbling av kriminaliteten inom de närmste tio åren, med nuvarande borgerliga politik och det är kanske att vara för optimistisk. Det kan bli fler än jag har kalkylerat med.

Mina kalkyler bygger på att vi mer och mer hamnar i samma sociala situation som USA med flera industriländer om alla borgerliga förslag genomförs. I dessa länder har man en kriminalitet som är mycket högre än i Sverige. Jag utgår här från det faktum att kriminalitet och prostitution uppstår ur sociala missförhållanden, som med en sådan politik bör öka.

Själva kommer borgarna att sitta framför sin plasma tv med en 16 årig whiskey i näven och ondgöra sig över de lata socialbidragstagarna. De kommer sedan att mysa åt regeringens förslag som gör den fattiga fattigare medan den förmögne smörjer kråset.

De senaste siffrorna är framtagna av Riksdagens utredningstjänst på uppdrag av Vänsterpartiet. De visar att fattigdomen i Sverige ökat med 146 000 personer sedan borgarnas valseger 2006. Det gamla Fattigsverige växer upp igen i Alliansens Utopia.

Vår regering

Arbete ger frihet säger statsministern i Sverige. Texten över grinden i Auswitch lyder: Arbeit mach frei. Jag vet inte om detta är *freudiansk felsägning av Sveriges statsmininister eller bara ett tecken på dålig bildning.

Skylten ovanför grinden var ett hån mot de stackars människor som hamnade i nazisternas läger och det är hur jag upplever att Sveriges regering behandlar de fattiga. Man hånar och vilseleder dem, så de ska tro att det är deras eget fel att de har hamnat i den situation som de är i.

Arbeten skapas med resurser inte med fattigdom! Detta är ett *axiom som borde vara en ledstjärna för varje regering som vill minska arbetslösheten!

Inte motsatsen att arbete skapas genom fattigdom. Om det vore sant att arbete skapas genom fattigdom! Så borde det innebära att inga fattiga skulle finnas någonstans på vårt klot. Detta eftersom det skulle skapas arbeten, så fort några blev fattiga. Men tyvärr kära politiker, så enkelt är det inte!

* Förklaring. För muspekaren över ordet.